وضعیت کیفیت آب درمزارع پرورش میگو سایت تیاب استان هرمزگان
کد مقاله : 1050-5THISC-FULL
نویسندگان
فرشته سراجی *1، شاپور کاکولکی2، هادی کوهکن1، راضیه ملایی1، عیسی شریف پور2، غلامعلی اکبرزاده3، علیرضا بانشی4
1پژوهشکده اکولوژی خلیج فارس و دریای عمان
2موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور
3پزوهشکده اکولوژی خلیج فارس و دریای عمان
4اداره کل دامپزشکی استان هرمزگان- بندرعباس
چکیده مقاله
مدیریت آب استخرهای پرورشی از مهمترین مسائل در امر پرورش میگومیباشد از طرفی حفظ شاخص های کیفی آب مزارع پرورش میگو در دامنه مناسب ومطلوب برای رشد بهینه میگوهای پرورشی بسیار ضروری است، زیرا اگر کیفیت آب استخرها در حد مطلوب حفظ نشودتغذیه میگوها به خوبی انجام نگرفته و میگوها نسبت به بیماری حساس می شوندودرنهایت بازماندگی کاهش و منجربه مرگ ومیر خواهد شد. با توجه به بروز انواع بیماری های ویروسی و باکتریایی و بخصوص در طی چند سال اخیربعد از میگو لکه سفید بیماری نکروز حاد هپاتوپانکراس Acute Hepatopancreatic Necrosis Disease (AHPND) که در استخرهای پرورش میگوحادث شده است.مطالعه عوامل محیطی و مدیریتی مزارع پرورش میگو از اردیبهشت ماه لغایت مرداد سال 1404 در چهار مزرعه و سه استخر از هر مزرعه واقع در تیاب شمالی و هر مزرعه با سه استخر واقع در تیاب جنوبی درشهرستان میناب استان هرمزگان صورت گرفت. نمونه برداری دو بار در هر ماه درمزارع واستخرهای منتخب در دو سایت تیاب شمالی و جنوبی دراستان هرمزگان بعمل آمد. نمونه برداری از آب به منظور تعیین میزان مواد مغذی و کلروفیلa انجام شد. . ثبت فاکتورهای محیطی چون دما، شوری، اکسیژن و پی اچ با استفاده از دستگاه پرتابل در محل صورت گرفت. فاکتورهای دما و شوری مزارع در شرایط ایده آل برای میگو وانامی نبودند.غلظت مواد مغذی درحد مجاز برای رشد میگو وانامی بود.
کلیدواژه ها
کیفیت آب، مزارع پرورش میگو، بیماری ، تیاب ، استان هرمزگان
وضعیت: پذیرفته شده